Fläskytterfilé Vitello Tonnato

-

Jag vet inte ifall ni har ätit Vitello Tonnato någon gång? Ordagrant översatt till Kalv Tonfisk från italienska, så ska en egentligen ha kalvkött till sin tonfisksås. Men jag provade att köra fläskytterfilé Vitello Tonnato, dvs fläskytterfilé istället för kalvkött, och jag tycker att det går lika bra.

Tidigare har jag även provat med rostbiff-kött och det är också väldigt gott.

Fläskytterfilé:

500 g fläskytterfilé
Smör att steka i
Salt & Peppar

Tonfisksåsen:

1 burk tonfisk i olja, MSC-märkt
1 st äggula
2 cm sardellcreme
1 msk citron, färskpressad
1 msk kapris
0,25 dl vatten
½ msk kycklingfond
ev 0,25 dl olja

Potatis och en god sallad att servera intill

Börja tillaga potatisen (jag gjorde ugnsklyftor tillsammans med palsternacka den här gången) och att hacka ihop en god sallad. Fortsätt med tonfisksåsen.

Lägg tonfisken med sin olja i en matberedare (alternativt kör en mixerstav) tillsammans med äggula, sardellcreme och kapris. Kör till en jämn massa och tillsätt oljan lite i taget. Blanda ner lime, vatten och fond. Smaka av och ställ åt sidan.

Skär upp din fläskytterfilé i tunna skivor och stek dem i smör i en stekpanna. Krydda med salt & peppar och lägg upp på ett serveringsfat. Ta ut din ugnsbakade potatis och lägg upp både potatis och sås i varsin snygg skål.

Fläskytterfilé Vitello Tonnato
Fläskytterfilé Vitello Tonnato
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera