Mina barn pratar ibland om chicken nuggets från någon hamburgerrestaurang. Jag tänker hela tiden att vi istället kan göra egna då det känns som en enkel sak att laga. Så i helgen slog vi till och gjorde hemmagjorda chicken nuggets med asiatisk nudelsallad.
2 kycklingfiléer
1 ägg
Vetemjöl
Ströbröd
Salt & peppar
Cayennepeppar
1 skiva ugnsrostad vitkål, ca 2 cm tjock
2 paket nudlar (Samyang Ramen) utan krydda
Kikkoman Poke Sauce (färdig soyablandning)
2 msk sweet chili
Jordnötter
Salt & peppar
Servera med en vitlökssås
Börja med vitkålen. Sätt ugnen på 200 grader. Skär en skiva, ca 2 cm tjock och lägg i en smord ugnsform. Ringla lite smör ovanpå och sätt in i ugnen, ca 30 min. Känn efter så vitkålen är mjuk.
Skär kycklingen i mindre munsbitar. Mät upp tre djupa tallrikar. En med vetemjöl, en med vispat ägg och en med ströbröd, salt, peppar och lite cayennepeppar. Doppa kycklingen i den ordningen, för att göra en dubbel panering. Först vetemjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Lägg ner i din fritös (eller i en stekpanna med smör, det funkar lika bra).
Samtidigt kokar du nudlarna i ett par minuter. Lägg de färdiga nudlarna i en form. Dela vitkålen i mindre bitar och lägg ner bland nudlarna. Blanda om och smaksätt med Poke Sauce och sweet chili. Smaksätt även med salt och peppar. Strö över jordnötter.
Servera dina chicken nuggets med asiatisk nudelsallad samt en klick vitlökssås.