I går var jag ute i skogen och plockade lingon. Jag ramlade på några fårtickor som fick följa med hem och som tillsammans med trattkantareller fick bli en trattkantarellpasta. Det jag läste om fårticka är nämligen att de inte smakar så mycket själva, men fungerar bra som utfyllnad till en smakkraftigare svamp.
1/2 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
1/2 zucchini
3 fårtickor
Trattkantareller (jag har fått som gåva, så jag vet inte hur många)
2 dl grädde
Soja
Salt & peppar
Valfri pasta att servera tillsammans med, denna gång hade jag gammeldags makaroner hemma
Riven parmesan
Färsk timjan
Börja med svampen ifall du plockat färsk svamp i skogen. Dela i mindre bitar och låt fräsa på svag värme tills det mesta av vattnet fräst bort. Lägg åt sidan.
Sätt igång en pastakastrull. Hacka lök och vitlök och skär zucchini i mindre bitar, fräs i en smord stekpanna. Tillsätt svampen och låt fräsa en kort stund. Häll på grädde och låt puttra medan pastan kokar. Smaksätt med soya, salt & peppar.
Häll av pastan och häll tillbaka i kastrullen. Häll över svampsåsen och blanda runt. Ta fram ett snyggt fat (lite större än mitt) och häll upp din trattkantarellpasta. Toppa med riven parmesan, svartpeppar och färsk timjan.