Augusti 2020

-

Nytt månadsbryt och ny månadssammanfattning. Augusti 2020 kändes som att den bara flög förbi med någon veckas semester samtidigt som Saga sommarjobbade för första gången. Sen lite mental förberedelse inför två skolstarter, där Alva börjar åttan och Saga börjar gymnasiet. Att Saga väljer Restaurang och Livsmedel är något jag tar åt mig en hel del av – att hon ändå ärvt något intresse för köket. Vi får väl se ifall hon fastnar, men ändå kul att hon hade det som förstaval inför gymnasiet.

Men men, min månadssammanfattning handlar mest om bloggen och vilka inlägg som gick bra och andra inlägg som jag vill pusha lite för.

Bästa inlägget för augusti 2020 var kanske inte helt oväntat en drink. En sommargod drink som ni är många som upptäckt och där vi kanske vill leva kvar i sommaren liiiite till. Amalfi Spritz är en variant på den mycket vanligare Aperol Spritz fast vi byter ut Aperol mot Limoncello och gärna en kvist rosmarin.

Amalfi Spritz

Näst bästa inlägg för augusti 2020 är också väldigt månadstypiskt fast åt andra hållet. Att det snart är höst och vi vill ta vara på bär och frukt. Förra året gjorde jag en Krusbär- och rabarbersylt just för att ta vara på bär från vår egen trädgård. Gott att äta tillsammans med ost och kex mitt i vintern.

Krusbär och rabarbersylt

Andra inlägg i augusti som är väl värda att prova är dessa:

Vegetarisk Pasta Carbonara. Mycket godare än vad det kanske låter tack vare rökt tofu. Om du inte har testat och vill äta mera grönt så testa den här. Jag måste göra den igen snart!

Vegetarisk Pasta Carbonara

Även örtplättar som jag förstärkte med rökt lax är en goding som jag inte vill att ni ska missa. Snyggare förrätt får en väl leta efter?

Örtplättar med rökt lax

Sen en klassiker som jag faktiskt aldrig gjort förut, hemmagjord pyttipanna. Jag hade en bit kvar av min tjälknöl, så jag tog lite annat och fick en fantastiskt god pytt i panna. Perfekt att göra på allehanda rester.

Hemmagjord pyttipanna

En inte lika snygg rätt men som var godare än vad jag trodde, är tonfiskpizza med oliver. Också en rätt jag kommer att vilja äta igen.

Tonfiskpizza med oliver

Och lite sött som avslutning? Jag gjorde en ostkaka på keso och serverade med hjortronsylt, och det är bara såå gott!

Ostkaka med keso

Eller en kaka till kaffet? Jag gjorde en Pitekaka och förstärkte den med röda vinbär, vilket var en väldigt lyckad kombination. Gott gott!

Pitekaka med röda vinbär
Och återigen, Sagas snygga fat som hon gjorde på vår keramikkurs – så kul!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelTrattkantarellpasta
Nästa artikelBakad kålrabbi med brynt smör

Kommentera