Hemmagjord pyttipanna

-

Tro det eller ej, men jag hade aldrig gjort hemmagjord pyttipanna förrän häromdagen. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i pyttipanna, även fastän det kan vara gott ibland. Det har bara inte blivit av. Förrän i helgen.

Jag hade en bit av min tjälknöl kvar + några potatisar, det så idén föddes. Jag tog det jag hade och fick ihop en otroligt god resträtt. Nästan så jag längtar tills jag kan göra den igen. Här nedan kommer mitt recept för två personer:

1 bit restkött, kan vara från gårdagens grillmiddag eller likn
1 grillkorv ost & bacon
6-7 potatisar, överblivna från en annan middag
Morotsstavar, också överblivna från en annan middag
1 rödlök
Salt och peppar

Till servering:
2 ägg (1 ägg per person)
Inlagda rödbetor
Krasse

Skär alla ingredienser i småbitar, ca 1*1 cm och hacka rödlöken. Ta fram en stekpanna och stek först löken. Peta löken lite åt sidan och lägg ner tärnad potatis, korv och kött. Stek tills allt är varmt och du har fått lite stekyta på potatisen. Lägg upp på snygga tallrikar.

Hemmagjord pyttipanna

Servera tillsammans med stekta ägg (med gulan rinnande ifall jag får välja), inlagda rödbetor och klippt krasse. Så gott, så jag svepte hela lunchen alldeles för fort.

Hemmagjord pyttipanna
Hemmagjord pyttipanna
Hemmagjord pyttipanna
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera