Höstens keramikkurs

-

vårens keramikkurs var över, så hade jag redan bestämt mig att jag vill fortsätta med keramik. Det är så roligt att gå iväg en gång i veckan och göra något helt annat samtidigt som jag träffar andra trevliga personer, som också gillar keramik. Så här kommer några bilder från höstens keramikkurs.

Keramikkurs
I våras var Saga med och körde keramikkurs med mig

Denna gång ville inte Saga fortsätta, men Alva hade fått upp intresset. Så vi två anmälde oss och gick iväg. Alva visade sig vara väldigt intresserad och fastnade direkt för att jobba med händerna.

En ny keramikkurs
Nu under hösten så hängde Alva med istället

Vår lärare Tane har jobbat med keramik i flera år och har även en drejskiva. Hon tillhandahåller material (kostar per vikt), formar och brännugn. Resten är ganska mycket upp till oss själva. Bilder som vi själva sett på Instagram eller Pinterest (eller hemma hos någon annan) skapar motivation till egna kreationer. Tane har även en hel bokhylla med saker hon har gjort, så vi hämtar inspiration även därifrån.

Det kan också vara så att en vill fylla på skåpen hemma, så en passar på att göra flera alster av samma sak. Flera muggar i samma form/färg, flera assietter med samma mönster osv. Eller som mina keramikvänner, som passat på att skapa julklappar till släkten.

Här är mina alster som jag producerat i höst och som jag är så stolt över! Och jag känner redan att jag vill fortsätta skapa till våren – och Alva känner likadant. Så roligt att hitta saker som vi kan göra tillsammans!

Höstens keramikkurs

Muggar, skålar och fat. Allt är inte perfekt, men allt har jag gjort med mina händer. En del kommer att bli fotomaterial hit till bloggen, annat kommer bara att användas precis som de är.

Höstens keramikkurs
Fotograferade i vår soffa på balkongen, medan vintern stannar utanför

Flera alster är redan använda här på bloggen, tex till mina saffranskolakakor. Spana in fatet som kakorna ligger på.

Saffranskolakakor med hackad mandel

Kanske kan en keramikkurs vara något att sätta som ett nyårsmål? Att starta upp något som en verkligen vill göra, men som en inte riktigt hittar tiden till att starta. Men ifall en bara letar information, hittar en kurs och faktiskt anmäler sig, så går det mesta att lösa. Så var det iaf för mig.

Så keramikkurs? Lära sig ett nytt språk? Gå med i Munskänkarna för att lära sig mera om vin? Starta en ny sport? Kanske har ni talang för badminton utan att ni vet om det?

Ta tag i er dröm och sätt planerna i verket! Ni kommer aldrig att ångra er!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

1 KOMMENTAR

Kommentera