Julbunkra inför julen

-

Innehåller annonslänk

Oavsett om ni ska fira jul själva (det vore det bästa i dessa Corona-tider) eller tillsammans med släkt eller vänner, så är det maten som står i fokus. God julmat i alla dess former och ett extra lyxigt dessertbord. Ifall ni behöver julbunkra inför julen, så vill jag tipsa om att handla på Matsmart. En sida där de säljer varor för mellan 20-90% billigare än i din vanliga butik – passar perfekt när en behöver köpa till fler personer.

Mitt senaste köp

Jag handlade i början av december, för att få hem goda saker billigare. Här är vad jag hittade den här gången:

Julbunkra inför julen

24 st julmust (perfekt att ha hemma i mindre förpackningar)
After Eight Jordgubb & Mint
Chokladdoppade riskakor – ett lyxigt snack att knapra på
Rooiboste – perfekt att dricka på kvällen då det inte innehåller koffein
3 L Apelsinjuice – till frukost eller som drinktillbehör
Tandtrådshållare
Riktigt bra balsam från Löwengrip
Kikärtskakor – äts mycket som snacks här hemma
1 paket valnötter – till julens alla bak

För allihop betalade jag 379kr, fraktat och klart till mitt utlämningsställe.

Vill ni handla billigare och samtidigt hjälpa till att minska Sveriges otroliga mängder med matsvinn? Gå in på Matsmart via min länk och börja plocka ihop en kartong. För att komma upp fraktfritt så krävs varor för 500kr, men det plockar du snart ihop. Eller om du och någon granne/kompis går ihop och beställer tillsammans?

Hur kan de då sälja så billigt? De jobbar mycket med säsongsvaror och överproduktion. Även med kort datum, men kom ihåg att i princip allt smakar lika bra efter bäst-före-datumet.

  • Överproducerats (tex säljs överproducerat Halloween-godis – smakar dock lika gott efter Halloween)
  • Säsongsvaror
  • Förpackningsbyten
  • Produkter där datumet håller på att gå ut (men kom ihåg att nästan all mat som har ett Bäst Före-datum även är bra efter att datumet passerats. Det datum en ska akta sig för heter istället ”Sista förbrukningsdag” och finns på tex köttfärs. Livsmedelsverkets sida om datum)

Prova och se vad du hittar – så kan du lägga de sparade pengarna till välgörenhet alternativt fler julklappar. Eller mitt bästa tips – sätt in dina sparade pengar på ett aktiekonto. Läs gärna mera om aktier här eller följ min länk direkt till Avanza.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera