Ugnsrostad brysselkål med ädelost och valnötter

-

En form ugnsrostad brysselkål med ädelost och valnötter passar intill vilken middag som helst i december. Brysselkål känns verkligen som en jul-kål då iaf jag bara äter den i december. Det är dessutom en kål som jag nyss upptäckt (fyllde 40 för fyra år sedan, det kan höra ihop?) men som jag gärna äter idag. Det känns som en lite vuxen grönsak kanske? Som väldigt få barn/tonåringar tycker om.

Nej, ugnsrosta din brysselkål istället och smaksätt med honung, balsamvinäger, ädelost och lite valnötter. Så gott! Det är dessutom billigt, klimatsmart och närodlat (kanske inte Sverige, men min påse i kylen är från Holland iaf. Jag ska kolla efter svensk brysselkål nästa gång).

Brysselkål (mängd ifrån hur många ni är)
Olja eller smör till ugnsformen
Salt och Peppar

Balsamvinäger
Honung från Sverige
Ädelost
Valnötter

Ta fram en ugnsform, ta olja eller smör i botten och sätt ugnen på 200 grader. Ta fram din brysselkål och lägg ner valfri mängd i ett durkslag. Skölj av dem lite snabbt och ta sedan upp en och en på skärbrädan. Skär bort 1-2 mm från den torra roten och skär sedan din brysselkål i halvor eller kvartar på längden. Lägg ner dem i ugnsformen.

Smaksätt brysselkålen med salt och peppar och sätt in i ugnen ca 20-30 min, håll lite koll. Ta ut formen och provstick i en brysselkål, nära roten. Ifall de är klara så smaksätt med balsamvinäger, honung och ädelost i brutna bitar. Strö över valnötter och vänd runt. Smaksätt ev med mera salt och peppar.

Ställ fram ugnsrostad brysselkål med ädelost och valnötter som en del av en större middag, och du ska se att de går åt. Riktigt goda!

Ugnsrostad brysselkål med ädelost och valnötter
En liten form till mig och Daniel
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera