Jordnötssmörskladdkakemuffins med Noblesse

-

Jag har kanske uppfunnit ett av Sveriges längsta ord? Jordnötssmörskladdkakemuffins med Noblesse är iaf inne och tassar på rekordet. Oavsett ordlängden, så är det en väldigt god kladdig kaka att ha redo i frysen för december månads fikastunder.

Dessa muffins grundade sig i att jag satte samman olika bakverk. Ni vet mina standard kladdkakemuffins (utan fyllning dock). Även gjorda med en Noblesse-topp. Sen gjorde jag en jordnötssmörskladdkaka i slutet av november. Och varför inte kombinera dessa bakverk och göra en plåt jordnötssmörskladdkakemuffins med Noblesse?

Ca 30 st jordnötssmörskladdkakemuffins med Noblesse:

4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200g smält smör
Jordnötssmör-blandning*

ca 30 formar
ca 30 Noblesse, valfri smak

Sätt ugnen på 200 grader och ställ ut formar på en plåt. Smält smöret och blanda ner alla ingredienserna i samma kastrull. Fyll formarna till lite drygt hälften och toppa med jordnötssmör-blandning.

Jordnötssmörskladdkakemuffins med Noblesse

Sätt in och grädda i ca 10-12 min. Ta ut plåten och lägg en Noblesse på varje muffins medan de är varma. Tack vare värmen så kommer Noblessen att smälta fast ovanpå muffinsen. Låt muffinsarna svalna och pudra sedan florsocker ovanpå.

Jordnötssmörskladdkakemuffins med Noblesse
Jordnötssmörskladdkakemuffins med Noblesse
Någon som kan motstå dessa? Yummie!

Servera dina kladdkakemuffins tillsammans med kaffe eller ett glas kall mjölk. Alternativt som en efterrätt tillsammans med vispad grädde och någon god frukt, tänker tex apelsinfiléer är både fräscht och gott!

* Jordnötssmör-blandning:
Ca 1 dl jordnötssmör
1/2 dl florsocker
Mjölk för att tunna ut

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera