Kladdkakemuffins med Noblesse

-

Nu var det rätt länge sedan jag postade något sött (min frys gapar iaf väldigt tom, så det är dags att fylla på), men här kommer en god kaka att ladda med inför helgen. Kladdkakemuffins med Noblesse. Ta valfri smak på din ask Noblesse, men jag gillar den med apelsinsmak.

En utmärkt kaka att ha redo i frysen, de tinar medan kaffet kokar och smakar magiskt med lite lättvispad grädde och någon fräsch frukt, i mitt fall gärna apelsin som det börjar bli säsong på. Färska fräscha citrusfrukter är så gott!

Ca 30 st kladdkakemuffins med Noblesse:

4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200g smält smör

ca 30 formar
ca 30 Noblesse, valfri smak

Sätt ugnen på 200 grader och ställ ut formar på en plåt. Smält smöret och blanda ner alla ingredienserna i samma kastrull. Fyll formarna till lite drygt hälften.

Sätt in och grädda i ca 10-12 min. Ta ut plåten och lägg en Noblesse på varje muffins medan de är varma. Tack vare värmen så kommer Noblessen att smälta fast ovanpå muffinsen. Låt muffinsarna svalna och pudra sedan florsocker ovanpå.

Servera dina kladdkakemuffins tillsammans med kaffe eller ett glas kall mjölk. Mums!

Kladdkakemuffins med Noblesse
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Kommentera