Två bra restauranger i Saluhallen Malmö

-

Vi har nyss varit på en väldigt härlig cykelsemester på Österlen i Skåne. En semester som kändes väldigt behövlig då hösttempot satt sig på mitt jobb, och det var väldigt skönt att få åka bort några dagar. Jag ska berätta mera om själva cykelsemestern (jag har bara hunnit skriva ett första), men jag vill också berätta om två bra restauranger i Saluhallen Malmö.

Vi flög nämligen tur och retur från Malmö och åkte tåg inom Skåne. Så både på utvägen och på hemvägen, så hann vi ta lunch i Malmö. Jag hade läst Tuvessonskans tips och ledde oss därför till närbelägna Saluhallen. Den restaurang som vi fastnade för första dagen, var pastarestaurangen Papi.

Saluhallen Malmö
Saluhallen Malmö

Jag beställde Ravioli med Karl-Johan svamp, Portabello, buljong, vispad Lardo, cimi di rapa och brödchips. In kom en tallrik med väldigt god pasta! Jag slickade (med skeden) skålen ren och smackade faktiskt efter lite mera, men då lunchen kostat 135 kronor så blev jag lite snål.

Restaurangen Papi Saluhallen Malmö

När servitrisen kom för att ta bort våra tallrikar så frågade han ifall jag var mätt och belåten. ”Nja, jag hade faktiskt kunnat äta lite större portion, då det var jättegott!”. Och då erbjöd sig servitrisen att hämta lite mera mat, vilket jag tackade ja till.

Vi hade ingen brådska utan kunde sitta kvar och fick lite mera mat. Därefter kände jag mig belåten och kunde traska vidare mot tågstationen. Riktigt bra betyg, både åt att maten smakade väldigt gott men också att uppmärksamma att gästen inte var riktigt mätt.

När vi sedan återvände till Malmö några dagar senare för att flyga hem, så hann vi även då med en lunch på Saluhallen. Det är ett skönt häng med mycket folk och goda små matställen – jag hade kunnat äta på dem allihop! Men den här gången ville vi testa nudlar på Pink Head Noodle Bar. Jag fastnade för Dan Dan Mien då jag ville jämföra med mina egna Dan Dan nudlar.

Restaurang Pink Head Saluhallen Malmö

Då Pink Head inte hade några egna bord (i Corona-tider?), så tog vi take away och gick tillbaka till träbänkarna utan för Malmö Konserthus och fick äta vår lunch utomhus.

Dan Dan Mien Saluhallen Malmö
Utelunch i oktober

Väldigt goda nudlar, helt i klass med hemmagjorda. Vi fick alltså på två besök alltså besöka två bra restauranger i Saluhallen Malmö. Det är riktigt bra betyg och något jag kan rekommendera ifall ni gör ett besök.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Lämna ett svar