Hej igen Skåne

-

Hej igen Skåne! För tredje året i rad och mitt totalt fjärde besök så har vi besökt Skåne igen. Lite annorlunda den här gången, då vi valt cykelsemester från Kristianstad till Ystad.

Sydostleden cykelsemester

Vår cykelsemester startade i Tivoliparken i Kristianstad. En stad vi såg senast för ett år sedan, då vi var på bloggträff anordnad av Kristianstad kommun.

Den gången besökte vi bland annat Sotnosens korvcafé. De har sedan vi träffade dem sist flyttat till Fornstugan i Tivoliparken. En maffig lokal med mycket rymd och ett skönt häng med gott fika. Vi passade även på att möta upp och prata ikapp med en bekant från förra året, Eva Berglund.

Fornstugan Kristianstad
Fornstugan Kristianstad
Fornstugan Kristianstad

8:e oktober är det dock inte riktigt lika varmt som förra gången vi var här (maj 2019) men ändå helt ok. Med vindtät Gore-Tex-jacka och regnbyxorna i ryggsäcken begav vi oss iväg.

Nyehusen strax söder om Åhus blev nästa stopp, där vi fick sova en natt i goda vänners gäststuga. Efter drygt tre mils cykling i halvtråkigt väder, så var det extra skönt att få stanna till och bli ompysslade av Göran och Daniela i deras mysiga stuga.

Efter nästan ett dygns goda-vänner-boost så vinkade vi hejdå och cyklade söderut. Nästa stopp för lunch blev också på ett tidigare besökt ställe. Brösarps Gästgiveri som nästan tog knäcken på oss förra gången 2018.

Brösarp Gästgiveri cykelsemester

Eller inte gästgiveriet som sådant, utan deras äggakaka. Vi åt så magen stod i fyra hörn och fick sedan en sällan skådad paltkoma som varade resten av dagen (och då åt vi äggakakan vid 15 på eftermiddagen).

Vi stod båda över äggakakan denna gång och jag tog istället en annan av deras klassiker. Blå tallrik från Österlen – en blå tallrik med flera olika sorters sill, strömming, lax, ägg och potatis mm. En väldigt god tallrik som jag blev alldeles lagom mätt på.

Brösarp Gästgiveri Blå tallrik

Cyklandet går vidare ett par dagar till och jag kommer att skriva mera. Men just nu så tänker jag hoppa isäng (skriver inlägget kvällen innan publicering) för att orka cykla resans längsta sträcka imorgon. Så tills det är dags för nästa inlägg – må så gott och ta hand om er!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza Marias

Åh lasagne

Riktigt god lövbiff

Populära kategorier

Föregående artikelFem favoritmarmelader
Nästa artikelBullar i en form

Kommentera