Fem favoritmarmelader

-

Att det blir mer och mer höst betyder också för mig mer och mer mys. Att krypa in inomhus, tända ljus och umgås antingen till bords eller i TV-soffan är höstigt. Att ta det lite lugnare och att hinna landa på ett helt annat sätt än mitt i sommaren. Oavsett ifall myset infaller vid ett bord eller i TV-soffan, så är det gott att smaska på något, och en favorit är ju ost och kex tillsammans med en god marmelad. Här har jag listat mina fem favoritmarmelader.

Att koka sin egen marmelad är väldigt enkelt, lite som att koka sin egen sylt. Och att sedan ställa fram sin egenkokta marmelad på bordet känns så tillfredsställande i höst- eller vintermörkret. Både enkelt och billigt att ställa fram ett par olika med olika smaker. Att köpa goda marmelader är orimligt dyrt kan jag tycka.

Jag har gjort några olika marmelader som alla är väldigt goda, så utforska gärna bland dem och kommentera vilken som blir er favorit:

Den första marmeladen är en Päronmarmelad med kardemumma som kan användas både som marmelad och som sylt. God vilket som.

Päronmarmelad med kardemumma

Morotsmarmelad med kardemumma är en otippat god kombination och helst med ett par blad rosmarin på toppen. Perfekt att göra ett par burkar nu när rotfrukterna har sina bästa priser.

Morotsmarmelad med kardemumma

Tomatmarmelad med saffran är en gammal goding som brukar vara självskriven under hösten då det börjar närma sig jul. Allra allra godast blir den med höstens tomater från någon lokalproducent. Att tomaterna fått mogna långsammare ger alltid mera smak.

Tomatmarmelad

Krusbär och rabarbersylt kallade jag i inlägget för sylt men det är någonstans mitt emellan. Riktigt god är den oavsett.

Krusbär och rabarbersylt

En annan ovanlig marmelad är denna Rödlöksmarmelad som jag använde som tilltugg på en finare bjudning strax före jul. Tillsammans med västerbottensost så blir väl å andra sidan allt gott?

Västerbottenstilltugg med rödlöksmarmelad
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar