Citronmousse med lakrits

-

Förra helgens efterrätt kommer här. En citronmousse med lakrits. Jag gillar citron i alla dess former, jag gillar lakrits och jag gillar mousse som efterrätt, så det måste ju bara bli gott. Receptet har jag hittat inne hos Victoria på Matplatsen, och bara kopierat.

Citronmousse med kanderade citronskivor och lakrits

250 g mascarpone
2 dl crème fraiche, 34%
1/2-1 dl grädde
1 dl lemon curd
skalet av 1 citron
juicen av 0,5-1 citron

lakritsflarn eller lakritsflakes

Kanderade citronskivor:
1 citroner
1 dl vatten
1 dl strösocker + mer till garnering

Kanderade citronskivor: Tvätta citronen noga och skär dem i tunna skivor och ta bort kärnorna. Koka upp vatten och socker tills sockret löst sig och lagen blivit lite simmig. Låt citronskivorna sjuda i lagen ca 20 minuter. Lägg dem på ett bakplåtspapper och strö över rikligt med strösocker när de svalnat.

Citronmousse: Vispa ihop mascarpone, crème fraiche, grädde och lemon curd med hjälp av en elvisp, det skall bli fluffigt. Tillsätt finrivet citronskal och citronjuice, vispa ytterligare några sekunder. Skeda upp moussen i glas och ställ kallt fram till servering. Vid servering dekorera med kanderade citronskivor och lakritsflarn. Jag hade godiset Salta katten från Fazer som jag skar i mindre bitar och strödde över.

Citronmousse med lakrits
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera