En av mina livräddare gällande mat är färsk pasta. Den är så god att äta bara med en enkel sås och fungerar både till vardags och till fest. Ikväll gjorde jag en färsk svamppasta med champinjoner och lite kylskåpsrens. Så här:
1 förp färsk svamppasta, ravioli
3-4 färska champinjoner
ca 1 dl creme fraiche
ca 1 dl grädde
1 bit Castello Vit med chili (en restbit jag hade över)
Salladslök
Salt & svartpeppar
Sätt igång en pastakastrull och ta även fram en liten kastrull. Skiva champinjonerna i smala skivor och stek dem en stund i kastrullen (bottna med lite olja). Fyll på med creme fraiche, grädde och låt puttra ihop. När pastan börjar bli klar, lägg ner osten så den får smälta och smaksätt med salt och svartpeppar.
Häll av pastan och häll över din svampsås. Blanda runt och lägg upp på en snygg tallrik. Toppa med skivad salladslök och ett par drag på pepparkvarnen. Servera gärna tillsammans med tomater, eller annan valfri sallad.
Så enkel men ändå så lyxig så den funkar utmärkt som en lillördagsmiddag eller en fredagsmiddag. Alternativt en livräddare en vanlig vardag efter träningen.