Färsk svamppasta med champinjoner

-

En av mina livräddare gällande mat är färsk pasta. Den är så god att äta bara med en enkel sås och fungerar både till vardags och till fest. Ikväll gjorde jag en färsk svamppasta med champinjoner och lite kylskåpsrens. Så här:

1 förp färsk svamppasta, ravioli
3-4 färska champinjoner
ca 1 dl creme fraiche
ca 1 dl grädde
1 bit Castello Vit med chili (en restbit jag hade över)
Salladslök
Salt & svartpeppar

Sätt igång en pastakastrull och ta även fram en liten kastrull. Skiva champinjonerna i smala skivor och stek dem en stund i kastrullen (bottna med lite olja). Fyll på med creme fraiche, grädde och låt puttra ihop. När pastan börjar bli klar, lägg ner osten så den får smälta och smaksätt med salt och svartpeppar.

Häll av pastan och häll över din svampsås. Blanda runt och lägg upp på en snygg tallrik. Toppa med skivad salladslök och ett par drag på pepparkvarnen. Servera gärna tillsammans med tomater, eller annan valfri sallad.

Färsk svamppasta med champinjoner

Så enkel men ändå så lyxig så den funkar utmärkt som en lillördagsmiddag eller en fredagsmiddag. Alternativt en livräddare en vanlig vardag efter träningen.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelRunstreaken fortsätter
Nästa artikelCitronmousse med lakrits

Kommentera