Currykyckling med grillad kyckling

-

Här kommer ett middagsförslag att ha på lut i veckan. En currykyckling med grillad kyckling och apelsin. Ofta görs kycklinggrytor med färsk kyckling som steks och sedan blir tillagad när grytan puttrar, men den här gången hade jag redan grillad kyckling redo i kylen. Smaksättning med apelsin som också gör grytan en aning sötare men också godare.

På min närmaste butik så har de halva priset på vissa varor efter klockan 20 och då och då finns det grillad kyckling kvar. Jag brukar då köpa den, rensa den medan den är varm och sen frysa in den i bitar. Då har jag god kyckling lättillgängligt. Jag kan ta fram delar av den frysta kycklingen (då den är i mindre bitar går det ganska lätt att bryta loss så mycket en behöver för tillfället), eller hela förpackningen. Idag gjorde jag på en hel grillad kyckling.

Currykyckling med grillad kyckling

1 grillad kyckling, rensad och delad i mindre bitar
2 paprikor
1 stor gul lök
3 dl grädde
1-2 dl creme fraiche
2 msk curry
1 msk paprikakrydda
Saften från 1/3-1/2 apelsin (smaka av så du får grytan lagom söt)
Salt och peppar

Att servera till:
Havreris (ett svenskt alternativ till vanligt ris)

Börja med att skära paprikorna och löken i mindre bitar, löken i smala klyftor. Ta fram en större kastrull eller gryta och ta lite olja i botten. Häll ner dina (tinade) kycklingbitar av grillad kyckling, paprikabitar och lökklyftor. Låt fräsa en kort stund och häll sedan på grädde, creme fraiche och smaksätt med curry och paprikakrydda. Låt puttra medan du kokar havreris i en annan kastrull.

När havreriset börjar bli klart så smaksätter du din kycklinggryta med salt, peppar och apelsinsaft. Servera tillsammans med havreris och gärna ev rester av din apelsin. Nu börjar apelsinsäsongen och vi kommer att kunna njuta av goda citrusfrukter igen.

Currykyckling med grillad kyckling

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera