Kladdkakemuffins

-

Otroligt goda kladdkakemuffins, som passar perfekt att ha som reserver i frysen, då de tinar på nolltid och nästan är godast halvfrysta. Jag har hittat receptet hos Matplatsen och hon har fått det av sin svärmor. Här är receptet till 30 muffins:

Kakan:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200g smält smör
30 aluminiumformar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser och fyll formarna till lite drygt hälften. Sätt in och grädda i ca 10-12 min. Ta ut plåten och ställ muffinsarna att svalna. De kommer då att sjunka ihop lite i mitten, så det blir en liten grop i varje.

Fyllningen:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde

Smält smöret i en kastrull. Häll på vetemjöl, socker och kakao och rör till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka ihop tills det tjocknar, ca 5 min. Ta kastrullen av plattan och låt svalna lite. Häll sedan fyllningen i kladdkakemuffinsens gropar (lämna en kant runt) och ställ kallt för att svalna.

Tänk de här med lite färsk frukt och vispad grädde. Att ta med sig ut i (den kommande) sommarsolen och fika i trädgården. Mmmm…

Kladdkakemuffins

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

  1. Detta var ett underbart recept! Tror visst jag mätte lite fel på fyllningen…. ;) Men Supergoda ändå😃 Tack Maria för allt, hoppas dina barn mår bra och fortsätt med träningen. Ska nog själv ta mig ut på en springtur efter dessa goda muffinsar🥰

    • Tack Alice! Vad roligt att höra! :)
      Fick du för mycket fyllning? Det beror också på hur djupa ”gropar” det blir i muffinsarna – men återanvänd fyllningen till glasstopping annars? Eller häll upp i en skål och ta en tesked när du går förbi – den är otroligt god! :)

Lämna ett svar