Otroligt goda kladdkakemuffins, som passar perfekt att ha som reserver i frysen, då de tinar på nolltid och nästan är godast halvfrysta. Jag har hittat receptet hos Matplatsen och hon har fått det av sin svärmor. Här är receptet till 30 muffins:
Kakan:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200g smält smör
30 aluminiumformar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser och fyll formarna till lite drygt hälften. Sätt in och grädda i ca 10-12 min. Ta ut plåten och ställ muffinsarna att svalna. De kommer då att sjunka ihop lite i mitten, så det blir en liten grop i varje.
Fyllningen:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde
Smält smöret i en kastrull. Häll på vetemjöl, socker och kakao och rör till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka ihop tills det tjocknar, ca 5 min. Ta kastrullen av plattan och låt svalna lite. Häll sedan fyllningen i kladdkakemuffinsens gropar (lämna en kant runt) och ställ kallt för att svalna.
Tänk de här med lite färsk frukt och vispad grädde. Att ta med sig ut i (den kommande) sommarsolen och fika i trädgården. Mmmm…
Detta var ett underbart recept! Tror visst jag mätte lite fel på fyllningen…. ;) Men Supergoda ändå😃 Tack Maria för allt, hoppas dina barn mår bra och fortsätt med träningen. Ska nog själv ta mig ut på en springtur efter dessa goda muffinsar🥰
Tack Alice! Vad roligt att höra! :)
Fick du för mycket fyllning? Det beror också på hur djupa ”gropar” det blir i muffinsarna – men återanvänd fyllningen till glasstopping annars? Eller häll upp i en skål och ta en tesked när du går förbi – den är otroligt god! :)