Portionsostpaj

-

En egen ostpaj i en liten ugnsform, att servera till något godare kött? Det var min fundering och jag fick tips från Jennys matblogg. Tog lite vad jag hade hemma och det blev såhär till oss två:

1 ark smördeg från frysen
1 ägg
½ dl grädde
1 dl ost
1 bit brieost
1 cocktailtomater
salt & peppar
cayennepeppar

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Låt smördegen tina och kavla sedan ut den lite, så den passar den ugnsform som ni tänkt. Klä sedan formen med smördegen. Vispa ägget i en bunke och häll på grädden. Häll i riven ost och salt & peppar.

Fil 000 (3)

Häll ner ostblandningen lika i de båda formarna och peta sedan ner tomater i bitar, och brieost i bitar. In i ugnen ca 15 min, tills blandningen stannat och fått lite yta. Ta ut, och servera varsin ostpaj på varsin tallrik.

Fil 000 (2)

Idag var det här ett test och jag tyckte att det blev lite smaklöst med den hushållsost jag använde. Jag hade lite cayennepeppar för att få lite smak, men inte tillräckligt. Absolut en rolig idé och något jag kommer att göra fler gånger, men viktigt att ta en smakrikare ost nästa gång.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar