Snabb vardagsmat, hur många vill ha tips på en sådan? Det ständiga vardagsproblemet för att hinna med ett späckat schema. Vi kom hem från Ramundberget vid 19-tiden i söndags, och behövde någon vettig middag rätt snabbt. Jag tänkte färsk pasta men ville ha något gott till + att det gärna fick räcka till måndagens matlådor. Vi svängde in på Coop och shoppade lite snabbt. Det blev så här:
1 förpackning färsk pasta
1 bit kassler, vi tog ca 3 cm
1 burk kantarellost, creme bonjour
½-1 dl grädde
extra kantareller (vi hade torkade trattkantareller hemma)
10 cm zucchini
8-10 cocktailtomater
fryst spenat
salt & peppar
cayennepeppar
parmesan
Skär kasslern i mindre bitar och lägg i stekpannan. Låt steka en kort stund innan man häller i lite grädde och kantarellosten. Jag smulade även ner lite torkade trattkantareller som vi lyxigt nog har i skafferiet. Låt småputtra en liten stund.
Sätt på en stor kastrull vatten och låt koka upp. Häll ner pastan och koka tills den är klar.
Under tiden så skär man zucchinin i mindre stavar och tomaterna i kvartar. Salt och peppar och smaka av.
När pastan är klar, så häll tillbaka den i kastrullen och häll kasslerblandningen över. Blanda runt och häll sedan upp den på ett snyggare uppläggningsfat. Pudra över riven parmesan.
Gott gott på söndagskvällen och lika gott dagen efter i matlådan – perfekt! :)