Grönpepparkyckling

-

God middag, som man kan förbereda dagen innan. Låter helt ok va? Grönpepparkyckling är en rätt jag lagat många gånger, och den blir alltid lika god. Jag brukar äta den med ris, men Matplatsen har t.ex. serverat den med en rotfruktspytt. Jag tror att det funkar med det mesta helt enkelt :) Så här gjorde jag idag, då jag la till en paprika extra:

1 grillad kyckling i bitar
1 paprika i bitar

2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk senap (idag blev det whiskeysenap som jag hade hemma)
1 msk soja
1 msk grönpeppar i lag (funkar med vanliga torra också)
vanlig peppar

Bena ur kycklingen och dela i mindre bitar. Skär en paprika i mindre bitar och lägg dem bland kycklingen.

Koka ihop grädde, creme fraiche, senap, soja och grönpeppar och häll sedan såsen över kycklingen. Härifrån kan du låta formen stå till sig, ett par timmar, men funkar också med dagen innan.

Grönpepparkyckling

När det närmar sig servering, så sätt in formen i ugnen, 200 grader. Låt stå i ca 15 min så allt hinner bli varmt och riset hinner koka klart. Den här gången blev det matlådor för oss, så vi kommer att äta gott en större del av veckan :)

Grönpepparkyckling

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKladdkakemuffins
Nästa artikelCheesecake med äpple och kola

Kommentera