Risgrynsgröt i ugnen

-

Mitt smidigaste jultips kommer här (jag förstår inte varför jag inte själv provat förut?). Att baka risgrynsgröt i ugnen i stället för att stå och röra på spisen med risk för att det ska bränna vid. Hädanefter så kommer jag att fortsätta med denna ugnsvariant.

4 dl risgryn
1,5 l mjölk
25 g smör
1 tsk vaniljpulver (valfritt men gott)
1 tsk kanel (eller två kanelstänger)
Ca 1 tsk salt
Ev 1 mandel i gröten

Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en stor form. Lägg ner alla ingredienser – du behöver inte ens röra om – och sätt in i ugnen. Låt stå i drygt 1 h, då kan du ta ut, röra om och och smaka av. Ev fylla på med mera mjölk. Sätt in i ugnen igen om det behövs en stund till.

Risgrynsgröt i ugnen

Ta ut formen och ställ fram mitt på bordet, så får alla ta så mycket de vill ha. Servera med extra kanel, socker och kanske en skinkmacka.

Risgrynsgröt i ugnen
Det blir en skorpa högst upp, men den är bara att röra sönder och ner i gröten.
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza Marias

Åh lasagne

Riktigt god lövbiff

Populära kategorier

Kommentera