Vinterns röda som nyårsdrink

-

Hittade en fantastiskt vacker bild inne hos Helena och bestämde mig direkt att det skulle bli årets nyårsdrink. En snygg drink som påminner om vinterns röda julklädsel men ändå är nyårssnygg – perfekt kombination! Här nedan receptet för två drinkar:

0,5 dl sockerlag
1 liten bit citron för att fukta glaskanten
0,5 dl strösocker till den frostade kanten

1 dl frysta hallon
1/2 granatäpple (alt. 75 g frysta = ett fjärdedels paket)
0,75 dl vaniljvodka
1 dl äppelmust/cider

Börja med sockerlagen. Den går att förbereda ett par dagar innan och ha redo i kylskåpet. Koka upp lika delar socker och vatten till en sockerlag (rör/vispa så det blandas). Låt svalna.

Till den frostade glaskanten: Ta en bit citron och styr fruktkött runt glaskanten, både på insidan och utsidan. Vänd glaset upp och ner och doppa kanten i socker som du har på ett fat. Antingen kan man ha en tjock kant med mycket socker, eller en smal och tunn med mindre socker, det är helt valfritt. Det här går också att förbereda flera timmar i förväg.

Dela granatäpplet i klyftor och lägg dem i en bunke med vatten, och ta ut kärnorna medan klyftorna är vattentäckta, på så sätt minskar du risken att fläcka ner dig. Lägg kärnorna och hallonen i en drinkshaker, slå över vaniljvodka och avsvalnad sockerlag och muddla.

Strax innan servering, lägg till några isbitar och skaka drinken kall. Häll upp i glas och toppa med äppelmust/äppelcider. Sila upp i garnerade glas och ta ev i en extra isbit. Servera vinterns röda som nyårsdrink.

Vinterns röda

Den här drinken mår bara bra av att stå till sig, så har du gott om tid och vill förbereda innan kan du låta allting vara kvar i drinkshakern, ställa in den i kylen eller utomhus om det är kallt och sila upp den i glas det sista du gör.

Så koka sockerlag, garnera drinkglasen med en vacker sockerkant och muddla drinken – resten kan du göra strax innan servering (dvs skaka drinken kall med is, hälla upp och toppa med must/cider).

Vinterns röda
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera