Inför 2021 – nyårsmål?

-

Jag såg ett bild från Team TiliaInstagram, där de ritat upp några fina planer inför 2021. Söta små planer men som kan göra mycket för rätt person, och jag har spunnit vidare från deras punkter.

Team Tilia är en ideell organisation för unga psykiska hälsa och en organisation som behöver få all uppmärksamhet och hjälp som möjligt, då det är många av våra unga som mår dåligt. De har en hashtag som heter #weallcarrysomething och det kan jag bara hålla med om. Vi har väl alla något som vi kanske inte berättar för första bästa? Men en sak är säker – alla behöver och mår bra av att bli sedda!

Det har också blivit smärtsamt uppenbart då många av våra äldre har fått sitta i ensamhet, allt för att inte smittas av Corona. Men mår de så himla mycket bättre i sin ensamhet? Knappast.

Och så är det för våra unga också. Då vi vuxna har fullt upp med våra jobb, våra träningar, vårt behov av sociala medier, vårt behov av att bli sedda (?) så hinner vi inte se våra egna unga. Hinner vi ens se oss själva?

Bättring inför 2021, håller ni inte med om det? Här kommer några tankar från mig som vi alla kan fundera på. Att uppmärksamma och vara snälla med både oss själva och våra medmänniskor.

 • Skicka ett pappersbrev till någon. Allra helst för hand på ett fint papper. När hände det senast? Skulle det vara roligt om du själv fick ett sådant?
 • Anmäl dig till en kurs/utbildning som du funderat över länge, men inte hittat tiden till. Bara anmäl dig så kommer det att finnas tid – så var det iaf för mig när jag anmälde mig till keramikkurs. Det var så roligt så nu har jag gått två terminer och kommer att fortsätta en tredje under våren.
Höstens keramikkurs
Allt är inte perfekt, men jag har gjort allt med mina egna händer
 • Gör saker med dina barn. Lägg dig på deras nivå eller locka dem med något nytt. Så var det med just keramikkursen. I våras fick jag med mig Saga och nu under hösten fick jag med mig Alva – och båda terminerna har varit så mysiga! Vår senaste aktivitet var till en bagarstuga där vi bakade tunnbröd tillsammans – och tjejerna vill att det ska bli en tradition. Så kul!
Julafton 2020
Mina två skönheter på årets julafton och familjens gemensamma promenad
 • Om du inte har någon i ditt närmaste liv – så kanske du kan göra något för någon helt ny person? Grannen kanske behöver en samtalspartner eller någon att dricka te med?
 • Köp en krukväxt och pyssla om, antingen själv eller tillsammans med dina barn eller sambo. Det behöver inte vara en krukväxt, det kan vara ett djur (akvarium hade jag delar av mitt liv – både vackert, fridfullt och lättskött), en frimärkssamling eller en crossmotorcykel. Fundera vad ni skulle vilja göra, själva eller tillsammans, och sätt planerna i verket.
 • Har du ingen hemma att dela ditt intresse med, så finns det garanterat grupperingar/communityn att diskutera i.
 • Drick mera vatten. En punkt mest riktad till mig själv, då jag slarvar med en sådan enkel sak.
 • Börja läsa en bok eller lyssna på en ljudbok/intressant podd. Att lägga bort mobilen och istället ägna mig åt något jag faktiskt blir smartare av, istället för mobilen som jag tror att många blir dummare av. Undantag finns såklart och jag skulle inte vilja vara utan mobilen helt – det är en smidig liten pryl också.
Sista arbetsdagen innan semester
En ganska avslappnad ko i Ås, strax utanför Östersund

Det jag försöker i det här inlägget är INTE att ge er mer att göra, att lägga mera skuld på era axlar, utan att faktiskt försöka ta bort en del. Börja se och förverkliga er själva, för att sedan kunna se våra unga i samhället. De behöver oss!

Med önskan om ett Gott Nytt 2021 och att det nya året ska bli så mycket bättre än 2020 på alla sätt! Vi ses!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER


 1. Warning: Attempt to read property "ID" on bool in /home/drydense/mariasmat.nu/wp-content/plugins/podamibe-custom-user-gravatar/pod-custom-user-gravatar.php on line 179
  Christina Vestlund

  Så riktiga och kloka tankar?.
  ”Ingen kan göra allt men alla kan göra något” både för sig själv och andra.
  Att inte springa ifrån sig själv utan att våga / kunna möta sig själv i alla sina skepnader.
  När håg vet vem jag är blir det lättare att få ro och känna trygghet.
  Älska din nästa såsom dig själv MEN inte istället för dig själv
  Kram, kram och blicka framåt mot ett nytt annorlunda år.??

Kommentera