Saga följde med mig och handlade igår och ganska direkt så önskade hon att vi skulle handla så hon kunde laga middag. Mina barn har alltid fått vara med mig i köket och är bekväma med att både laga mat och baka. Att jag dessutom får en kväll utan att stå i köket känns lyxigt. Sagas middag resulterade i en väldigt god rigatoni med entrecote och champinjoner.
En god pasta som absolut platsar på nyårsafton och er familjemiddag. Mums!
Valfri pasta, tex Rigatoni
200-300g entrecote
250 g champinjoner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2-3 dl grädde
1 köttbuljongtärning
Salt & Peppar
Tryffelolja
Sätt igång en pastakastrull och en stekpanna. Skär köttet i mindre bitar och stek dem hastigt i smör, lägg åt sidan.
Dela champinjonerna i kvartar/skivor och hacka lök samt vitlök och stek i stekpannan tills löken är mjuk, tillsätt grädde och buljongtärning. Låt puttra tills pastan är klar.
Häll av pastavattnet och blanda ner både pasta och köttbitar i såsen. Blanda runt och smaksätt med salt&peppar. Häll upp hela kastrullen i en snygg skål eller på ett fat och ringla lite tryffelolja på toppen.