Rigatoni med entrecote och champinjoner

-

Saga följde med mig och handlade igår och ganska direkt så önskade hon att vi skulle handla så hon kunde laga middag. Mina barn har alltid fått vara med mig i köket och är bekväma med att både laga mat och baka. Att jag dessutom får en kväll utan att stå i köket känns lyxigt. Sagas middag resulterade i en väldigt god rigatoni med entrecote och champinjoner.

En god pasta som absolut platsar på nyårsafton och er familjemiddag. Mums!

Valfri pasta, tex Rigatoni
200-300g entrecote
250 g champinjoner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2-3 dl grädde
1 köttbuljongtärning
Salt & Peppar
Tryffelolja

Sätt igång en pastakastrull och en stekpanna. Skär köttet i mindre bitar och stek dem hastigt i smör, lägg åt sidan.

Dela champinjonerna i kvartar/skivor och hacka lök samt vitlök och stek i stekpannan tills löken är mjuk, tillsätt grädde och buljongtärning. Låt puttra tills pastan är klar.

Häll av pastavattnet och blanda ner både pasta och köttbitar i såsen. Blanda runt och smaksätt med salt&peppar. Häll upp hela kastrullen i en snygg skål eller på ett fat och ringla lite tryffelolja på toppen.

Rigatoni med entrecote och champinjoner
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar