Internationella pizzadagen 2021

-

Godmorgon och välkommen 2021! Det år som hela världen tänker som frälsarens år som ska befria oss från Corona. Och ja, tack vare vaccinet kommer det att minska betydligt (men knappast försvinna då det finns personer som vägrar vaccin). Men Corona och vaccin är inte temat för dagen, utan Internationella pizzadagen 2021!

Nyårsdagen då vi vaknar upp så känns det lockande med pizza. En enkel middag då vi är ganska slagna hjältar efter hela decembers jakt på julmys, julbak, julmat och julklappar. Som bara ett par dagar senare ersätts av nyårshets – hela julen ska ut, helst på ett par timmar, och ersättas av silver och glitter och en fantastisk nyårsmiddag. Men idag får vi slappna av. Och äta pizza.

Mina bästa pizzatips är (såklart) hemmagjorda pizzor och här finns det mängder av varianter vi kan göra. Att baka sin egen pizzadeg är underskattat gott (och billigast), men tar en hel del tid och pizzorna blir kanske inte sådär snyggt runda.

Ifall en inte vill baka en egen deg idag men ändå ha en väldigt smidig pizzadeg som också blir snyggt rund, så är mitt tips att köpa pizzadegen på pizzerian.

Köpa pizzeriadeg
Två degbitar från vår pizzeria, 10kr/st
Köpa pizzeriadeg
Otroligt smidig deg som enkelt blev vackert rund

Topping på pizzan är valfritt och det finns nog hur många varianter som helst. Jag har samlat mina varianter här, så då kan du välja och vraka och se ifall du får några tips du inte tänkt på själv. Eller så tänker du inte så mycket utan tar vad du gillar helt enkelt. Strunta i alla måsten idag och bara slappna av denna första dag på året! Här kommer några bildförslag:

Laxpizza med Skärvångens Blå-Ädel
Laxpizza med Skärvångens Blå-Ädel
Semester med bubbel och pizza
Salami och mozzarella
Kycklingkebabpizza
Kycklingkebabpizza med ananas och godaste kebasåsen
Pizza med halloumi
Pizza med bl.a. halloumi och färsk spenat
Pizza bianco med grönkål och parmaskinka
Eller kanske pizzabullar, den här med tacosmak. Passar också utmärkt som utflyktsmat.
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera