Köpa pizzeriadeg

-

I helgen gjorde jag något som jag definitivt kommer att göra igen. Gå till närmaste pizzeria och köpa degen därifrån. Att köpa pizzeriadeg kan låta märkligt – får en verkligen göra det? Men ja, fråga bara lite snällt så går det nog bra. På min pizzeria fick jag lägga 10 kr/degklump och jag köpte två stycken.

En smidigare och mera lättarbetad deg har jag inte fått till själv, så ett riktigt bra tips. Dessutom var det väldigt enkelt att få den rund – precis som på pizzerian. Med en deg redo, så går det dessutom väldigt fort att sy ihop sin egen pizza hemma.

Tipset jag fick från pizzabagaren när jag köpte degen, var att lägga degklumparna på en plåt i rumstemperatur i ca 1 h. Blöt ner lite plastfolie (bara så den är fuktig) och lägg ovanpå, så degen inte torkar. Tiden passade mig perfekt, då jag ändå skulle gå till affären för att handla pålägg till mina pizzor.

Köpa pizzeriadeg

Daniel gillar vita pizzor bättre och favoriten är italiensk ricottaost. Det går lika bra med creme fraiche, Philadelphiaost eller liknande – ta vad ni har hemma. Här är mina förslag den här gången:

Pizzadeg från pizzerian
Ricottaost eller annan vit bredbar ost
Riven ost, jag rev upp kantbiten på vår hushållsost
Skinka
Färska champinjoner
Några stänk BBQ-sås
Bacon

Köpa pizzeriadeg

Baka ut degen och lägg den på ett bakplåtspapper. Då är det enkelt att dra upp hela pizzan på en plåt när det är dags för gräddning. Bred ut ricottaost och strö över riven ost. Lägg på skinka, skivade champinjoner, bacon och några stänk färdig BBQ-sås.

Sätt in pizzan i ugnen och låt grädda tills den har fått en gräddad yta. Ta ut och skär upp i kvartar (enklast med en pizzaskärare).

Köpa pizzeriadeg

Ett annat tips från pizzabagaren var att köra ugnen på 300 grader. Jag fegade ur i den frågan och körde på vanliga 200 grader, men nästa gång ska jag nog prova med varmare ugn.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar