Skumtomtefudge Blåbär

-

Visst är det väl dags för julgodis nu? Jag börjar med en väldigt enkel variant. Varje år släpper nämligen Cloetta årets smak av sina skumtomtar och turen har kommit till smaken Blåbär. 2017 släppte de Lingon, 2018 släppte de Kola och 2019 släpptes Polka (hänvisning till mina egna fudgeinlägg). Jag kan äta några få skumtomtar, men blir ganska fort less. Något som däremot är riktigt gott, är att koka fudge av tomtarna. I år har jag alltså gjort en laddning Skumtomtefudge Blåbär.

Skumtomtefudge Blåbär

Skumtomtefudge är en enkel godis som endast kräver några få handgrepp:

1 påse skumtomtar, ca 12 st
50 g smör
1,5 dl socker
1 dl grädde
150 g vit choklad (tips – köp chokladknappar, de är redan ”hackade” och dessutom billigare i inköp)

Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull och låt koka upp. Låt koka tills tomtarna smält och allt har blivit en homogen smet. Det behövs inga termometrar, utan kör på att smeten är jämn. Under tiden hinner du också ta fram en ugnsfast form med ett bakplåtspapper.

Ta kastrullen åt sidan och häll ner dina chokladknappar (alternativt hackad choklad). Ibland får jag sätta tillbaka kastrullen på spisen en kort stund, så chokladen smälter in i smeten bättre. Häll upp smeten i din ugnsfasta form och låta smeten rinna ut till ett jämnt lager.

Ställ in formen i kylen och låt kallna. Skär sedan snygga kuber av din Skumtomtefudge Polka och bjud alla nära och kära. Räkna med strykande åtgång!

Skumtomtefudge Blåbär
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelKöpa pizzeriadeg
Nästa artikelGalen grön drink

Kommentera