Skumtomtefudge Kola

-

Häromdagen åkte jag och handlade mat i min affär, och på vägen till affären så hinner jag tänka på julen och alla julsmaker. Att jag borde börja laga något julgodis snart, för att hinna prova alla goda sorterna innan jul. Döm om min förvåning, då jag tar mina första steg inne i affären, så är det också ett ställ med skumtomtar och årets smak Kola. Det var alltså dags för första laddningen julgodis, närmare bestämt skumtomtefudge Kola.

Skumtomtefudge Kola

Ett enkelt recept som ger en laddning väldigt goda julgodisar. Söta, men ack så goda!

1 påse skumtomtar, ca 12 st
50 g smör
1 dl grädde
1,5 dl socker
150 g vit choklad

Börja med att ta fram en form, smöra den eller lägg dit ett bakplåtspapper. Blanda allt utom chokladen i en kastrull och sätt på spisen. Låt koka tills tomtarna smält och allt blivit en smet. Hacka under tiden chokladen i mindre bitar. Häll ner chokladen och rör runt så chokladen smälter och blandas med resten.

Skumtomtefudge Kola

Skumtomtefudge Kola

 

Häll upp smeten i formen och ställ in i kylen för att stelna. Skär upp i snygga bitar. Servera och förbered dig på att det kommer att ta slut – fort!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKikärtsgryta med saffran
Nästa artikelSmakbox Höstpepp

Kommentera