Kikärtsgryta med saffran

-

Jag skrollar en del receptsidor och vissa recept blir jag nyfiken på, andra inte alls. Det här receptet på kikärtsgryta med saffran hade jag först läst själv, och funderat över kryddorna. Skulle det verkligen bli gott? Sen när en annan matbloggare tipsade om rätten på sin instagram, så bestämde jag mig för att prova. En vegansk rätt har vi inte för många av, och då den dessutom är otroligt god, så är det bara att laga. Grundreceptet har jag hittat på köket och kocken Mattias Kristiansson är också känd som grundare och chefredaktör för tidningen VEGO.

Så nästa gång ni har idétorka och är sugen på vegetarisk/vegansk mat, här är en rätt som ni borde prova! Jag har bara kopierat Mattias recept uppifrån och ner:

1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, finhackad
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 kanelstång
1 paket saffran, 0,5 g
2 dl krossade tomater
1 burk kokosmjölk à 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta

Sätt igång en kastrull med ris eller något annat du vill ha på sidan. Quinoa, matvete, couscous – jag gissar att det mesta funkar. Ta fram en stekpanna. Fräs lök och paprika i lite olja tills det mjuknar och får lätt med färg. 
Fyll på med tomatpuré och kryddor och låt steka en kort stund.

Kikärtsgryta med saffran

Rör ner krossade tomater och kokosmjölk, smaka av med grönsaksbuljong/grönsaksfond. Koka upp din gryta och låt sjuda i 5 minuter. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Vänd ner dem i grytan och låt bli varma. Jag hade redan kokade kikärtor som jag tagit fram från frysen, men det gör en som en själv vill.

Servera tillsammans med riset och extra grönsaker.

Kikärtsgryta med saffran

Kikärtsgryta med saffran

Kikärtsgryta med saffran

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelBucketlist -18 status
Nästa artikelSkumtomtefudge Kola

Kommentera