Bucketlist -18 status

-

Sommaren 2018 är nu officiellt över och vi ser fram emot en mysig höst, en ljus december och sen vinter i några månader. Så då är det också dags för en bucketlist -18 status. Jag skriver varje år en bucketlist inför sommaren, vad jag önskar att jag ska hinna med att uppleva eller genomföra under sommarmånaderna samma sommar.

Sen i slutet av sommaren så gör jag en statusrapport, om vilka punkter som faktiskt blev av. Så här blev sommarens resultat.

Bucketlist -18 status

  • Galdhöpiggen blev äntligen av och vi kom upp på Norges högsta topp den 6:e juli. Och Galdhøpiggen är inte bara Norges högsta topp, utan även Nordens högsta topp och norra Europas högsta topp. Det är speciellt att komma högst upp och kunna titta ner på allt annat man ser. Dock var det lite tråkigt att det var en sådan turistsamling uppe på toppen, då det finns två vägar upp. Dels från Spiterstulen, där vi gick, men också från den högre belägna Juvasshytta. Fördelen är att fler kan ta sig upp då det finns två svårighetsgrader.

  • När vi ändå var i Norge och i Jotunheimen nationalpark, så passade vi på att vandra vandringsleden Besseggen. En fantastiskt vacker vandring på 17 km, där man följer Gjendesjöns turkosa vatten längs hela sträckan. Hela dagen var otroligt vacker så det kan starkt rekommenderas, även om det egentligen inte var med på min grund-bucketlist för 2018.

  • Att äntligen få slutföra Sveriges alla landskap var nästa punkt och den gjorde vi under vår semestervecka som jag och Daniel var själva. Vi utgick ifrån Göteborg, där vi arbetat i två veckor, och åkte över mot Öland och senare Blekinge. Det var de två landskap som jag hade kvar av Sverige innan resan och du kan läsa hela min sammanställning här.

Bucketlist -18 status

  • Efter att vi slutfört Sveriges alla landskap, så åkte vi vidare till Skåne och tänkte en roadtrip runt kusten. När vi bestämde oss för en natt i Ystad, så bestämde vi i samma veva att vi skulle åka över till Bornholm och cykla en bit av ön. Det har varit en undanskuffad önskedröm för mig ända sedan jag var liten, men i sommar blev det äntligen av. Och vilken upplevelse! Vi valde att hyra elcyklar och cykla upp till norra delen och staden Gudhjem. Läs mera om vår upplevelse här.

  • Arbeta från en annan stad blev även det verklighet i sommar, då vi arbetade två veckor från våra respektive Göteborgskontor. Det var fantastiskt roligt att upptäcka en ”ny” stad och kunna arbeta där samtidigt. Ställa klockan som vanligt, arbeta som vanligt men att kunna gå ut i en annan stad över lunch och sen upptäcka nya restauranger mm på kvällstid. Superroligt och något vi förmodligen kommer att göra även nästa år.

  • Spela mera golf? Nja. Då sommaren startade tidigt med värme redan i maj, så hann jag med ett antal rundor hemma på Frösön. Men då vi åkte söderut och arbete i Göteborg redan i början av juli, följt av semester då Saga skulle flyga ner alldeles själv, så blev det inte så många rundor den andra halvan av sommaren. Om jag hade kunnat hålla samma tempo som i slutet av maj/hela juni, så hade jag nog slagit rekord i antal rundor. Nu blev det istället de vanliga 10-12 rundorna. Bättring nästa år kanske?

  • Minska mängden saker hemma. Det gick väl också sådär. Både golf och bortrensning fick ”lida av” att vi var bortresta under fem veckor i sommar. Å andra sidan är bortrensning inget jag bara kan göra över sommarmånaderna, utan det kan jag göra lite då och då när jag får tid över. Så det är en punkt som får stå kvar i min lista framöver.

Hur gick det för er i sommar? Hade ni en bucketlist med punkter ni ville få gjorda/uppleva? Blev de nerskrivna punkterna av? Kommentera gärna nedan.

Ifall de inte blev av, så är det ett riktigt bra tips är att faktiskt skriva ner dem och kanske sätta upp listan på kylskåpsdörren? Allt för att se sina punkter med jämna mellanrum och arbeta för att de ska bli av.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelAlvas knäckpopcorn
Nästa artikelKikärtsgryta med saffran

Kommentera