Skumtomtefudge Lingon

-

Julbakning och julinspiration har börjat flöda i mitt instagramflöde och jag blir ju sugen att börja göra julgodis också. Här kommer mitt första bidrag, skumtomtefudge lingon. Vanlig skumtomtefudge men med årets smak Lingon. Sött, rosa och väldigt gott! Jag gör nog ett par-tre omgångar av de här under november/december då det är strykande åtgång! Så här gör jag:

1 påse skumtomtar, ca 12 st
50 g smör
1 dl grädde
1,5 dl socker
150 g vit choklad


Årets smak har smak av lingon, och till färgen så har de fått en grön markering. Färgen var tyvärr inte så tilltalande, även om godisen smakar gott som vanligt.

Börja med att ta fram en form, smöra den eller lägg dit ett bakplåtspapper. Blanda allt utom chokladen i en kastrull och sätt på spisen. Låt koka tills tomtarna smält och allt blivit en smet. Hacka under tiden chokladen i mindre bitar. Häll ner chokladen och rör runt så chokladen smälter och blandas med resten.

Häll upp smeten i formen och ställ in i kylen för att stelna. Skär upp i snygga bitar. Servera och förbered dig på att det kommer att ta slut – fort!

Skumtomtefudge Lingon

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar