Våffelsnittar med skagenröra

-

Våfflor är en sådan rätt som jag oftast glömmer bort. Det är lika enkelt att grädda våfflor som att grädda tunnpannkakor, men ändå så blir det oftast pannkakor när jag lagar något snabbt. Men våfflor, tillbaka till det. Torsdag 25:e mars är det våffeldagen 2021. Nu är det ett tag dit men jag har ett tips längs vägen. Nästa gång ni vill festa till det en aning, gör våffelsnittar med skagenröra som tilltugg. Kanske redan ikväll? Som fredagsmys.

Jag fick idén då jag hittade skagenröra med kort datum på vår livsmedelsbutik. Saga blandade ihop smeten och gräddade våfflorna och så presenterade jag denna alternativa topping. Hon var lite tveksam först, men provade en våffla och tog sedan mera. Bästa betyget, när gästerna tar mera mat!

Börja med våfflorna:

100 g smör
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
ev 2 msk vetekli

Börja med att smälta smöret och låt det svalna. Rör ihop vetemjöl, salt och bakpulver och rör ihop det med hälften av mjölken. När allt mjöl löst sig, så häll på resten av mjölken, ägg och det avsvalnade smöret. Jag hällde dessutom i ett par msk vetekli för att höja fiberinnehållet. En lärdom från min mamma som var före sin tid och insåg behovet av fibrer i maten.

Våffelsnittar med skagenröra

Topping:

Skagenröra
Hackad rödlök
Rom
Hackad dill

Skär upp våfflorna i små hjärtan och lägg upp snyggt på en tallrik, det gör inget om de är ljumma eller helt avsvalnade. Garnera dina hjärtan med lite skagenröra, hackad rödlök och rom. Pudra hackad till på toppen.

Perfekta små tilltugg som är enklast att äta med händerna. Tänk då på att ha servetter lättillgängliga.

Våffelsnittar med skagenröra
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza Marias

Åh lasagne

Riktigt god lövbiff

Populära kategorier

Kommentera