Att säga ja till en utmaning

-

Ni som känner mig vet att jag är en person som gärna hoppar på saker och att jag vill få ut så mycket av livet som möjligt. Jag vet att det finns vissa som på grund av detta upplever mig som rastlös och att jag inte riktigt har ro i kroppen. Jag ser det såklart inte så, utan väljer att leva mitt liv såsom jag vill, oavsett vad andra tycker.

Maria 44 år Carionmiddag

Med den inledningen måste jag få berätta om min dag idag, idag när jag valde att säga ja till en utmaning. Jag blev nämligen uppringd precis när jag skulle gå till jobbet och det var Greta, reporter på P4 Jämtland, som ville prata.

De ville göra reportage om utmaningar och att det finns en uppsjö av utmaningar i sociala medier som en kan haka på. De hade hittat Facebook-gruppen Månadsutmaningar 2021 som jag är med i och frågade ifall jag ville vara med på en live-intervju direkt i radio.

Greta är en väldigt glad och trevlig person så det var väldigt lätt att smittas av hennes energi så jag svarade ja på denna utmaning direkt. Att jag skulle prata i radio, och i direktsändning dessutom, kändes både jätteroligt, spännande och lite läskigt.

Att säga ja till en utmaning
Här är min intervju, i förmiddagsprogrammet ca 50 min in

Greta kom till mitt jobb och vi hann prata ihop oss några minuter innan det var dags för sändning. Det kändes skönt att få veta hennes körschema och veta ungefär vad hon skulle ställa för frågor. Jag fick också veta att jag gärna fick berätta i mina svar, istället för att bara svara faktamässigt ja eller nej (det hade jag iof kunnat räkna ut själv, men skönt med en påminnelse från en professionell reporter precis innan sändning).

Sen var det dags och Greta fick ordet. Hon berättade vem jag var och ställde sin första fråga. Sen gick intervjun av bara farten och vips så var vi klara och Greta skickade tillbaka ordet till studion. Jag var klar med min radiopratar-premiär och det gick väldigt bra. Jag svarade på frågorna lugnt och sansat och stakade mig inte en enda gång. Så roligt!

Maria radiopratare

När Greta var klar och hade packat ihop så avslutade vi vår träff med att hon tog en bild på mig. Eventuellt skulle det bli en webbversion av min intervju och hon tog en bild för säkerhets skull. Lite senare fick jag också veta att det blev en webbversion som ni kan läsa och lyssna på här.

Så vad vill jag ha sagt med det här inlägget? Först och främst att det är roligt att säga ja till en utmaning. Det är många gånger lättare att bli blyg och svara nej, men hur roligt blir livet då? Nästa gång du får en fråga, svara ja på erbjudandet! Det andra jag vill säga är att det är inte så svårt att göra något nytt. Om du gör ditt bästa så räcker det många gånger väldigt långt. Jag är en erfarenhet rikare och jag hade roligt längs vägen.

Ang just gruppen Månadsutmaningar 2021 så nämnde jag gruppen redan 3:e januari, när jag plitade ihop ett nyårsmålsinlägg. Att sätta lagom höga mål på nyårsafton kan vara nyckeln till att lyckas.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera