RunStreak 300 är genomfört

-

Ytterligare 100 dagar har sprungits och RunStreak 300 är genomfört. 300(!) dagar på raken har jag sprungit minst 1,6 km vilket är minimisträckan varje dag. Alla dagar det här året och många av förra året har jag haft 2 km som minimisträcka, bara för att vi har en bra runda och det känns fånigt att springa kortare.

RunStreak 300 är genomfört
Dagens bild och mitt bevis för att jag sprungit precis idag, den 24:e februari
RunStreak 300 är genomfört
Jämna nummer kan väldigt gärna få firas, denna gång med bubbel i glasen

Hur är det då att springa varje dag? Det har sedan länge blivit ett mindset, något som bara ska göras varje dag och (nästan) lika naturligt som att borsta tänderna. Vi är också två som hjälps åt, så vi planerar antingen tillsammans eller så påminner vi varandra. Vi pratar om dagens löpning varje dag och fiskar lite hur den andre tänker.

RunStreak 238
Springer en RunStreak så ska det planeras och springas på julafton
RunStreak 245
Likaväl ska det planeras och springas på nyårsafton

Vissa dagar på vintern blir det ju rackarns kallt alltså – men för att springa en RunStreak så ska en springa varje dag. Det går inte att springa dubbla längden en dag och sen hoppa över en dag. Hela vitsen är att det ska vara lite varje dag. Mitt köldrekord den här vintern (ifall det inte blir ännu kallare i mars) är -28,1 grader. Det är helt crazy kallt att bara vara ute i, och ännu mera crazy att faktiskt springa i. Men med munskydd, långsammare tempo och endast 2 km, så funkar det ändå.

RunStreak 274
Köldrekordet i löpning -28,1 grad visade termometern när jag kom in.
Runstreak 274

Andra dagar känns det rätt ok – nedan bild från RunStreak 279 och ”bara” -20 grader kallt.

RunStreak 279

Under vår RunStreakstid så har också Vinterparken öppnat i Östersund, och då fick vi helt plötsligt en ny runda att springa – alltid roligt med nya sträckor. Här på Storsjön’s is mellan Östersund i bakgrunden och mot Frösön.

RunStreak 286
RunStreak 286

Och nu har vi alltså sprungit 300 dagar på raken och det känns som en fis i rymden att springa 65 dagar till och alltså komma upp i ett helt år.

Och om jag får gissa fritt, baserat på mina snart 44,5 år i min kropp och knopp, så kommer jag att fortsätta springa. Varför skulle jag sluta springa 1:a maj när våren är här på riktigt och det äntligen börjar bli varmt att springa igen?

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelTonkatsu med havreris
Nästa artikelAtt säga ja till en utmaning

Kommentera