Blåbärsdessert i portionsglas

-

Nu när bärsäsongen verkligen är igång så är det bara att passa på. Vi fick med oss en massa färska blåbär hem från Trollhättan igår, plockade av Daniels mamma Ingalill (Tack för det!), så jag svängde ihop en blåbärsdessert i portionsglas ikväll.

Enkelt, snyggt och otroligt gott, vad mer kan en begära av en dessert? Det går också lika bra att göra denna blåbärsdessert på frysta blåbär, så ifall det inte passar dessa dagar, så kanske senare i vinter? Spara receptet och plocka fram när ni letar en god dessert.

Blåbärsdessert i portionsglas
Blåbärsdessert i portionsglas

Jag har hittat receptet inne hos instagramkontot Snackstoshare och nästan kopierat. Dock gjorde jag bara hälften av ostkrämen och tyckte att det räckte. Jag vill hellre att mina gäster ska äta upp sina efterrätter (och skrapa glaset för att det var så gott) än att de inte orkar. Oavsett ett väldigt gott konto att följa!

Blåbärsdessert i portionsglas

200 g blåbär
1 msk syltsocker

125 g mascarponeost
1 dl grädde
1 dl florsocker
Riven citronzest från 1/2 citron
5 digestivekex
Ev färska hela blåbär (eller hela bär från frysen)
Ev blad av citronmeliss

Börja med blåbärskompotten. Koka upp blåbären på svag värme (jag tog ca 1-2 msk vatten i botten innan blåbären hunnit börja spricka) och koka tills du har en fin kompott. Ta i syltsocker och låt koka med sista minuten. Ställ åt sidan så det hinner kallna.

Blanda mascarponeost, grädde och florsocker – enklast med en elvisp så du får en slät ostkräm. Krossa också digestivekexen i en mortel eller bara mosa dem i händerna ifall du vill ha större bitar.

Ta fram snygga glas och lägg digestivekross i botten. Klicka på av ostkrämen och fördela lagom mycket blåbärskompott på toppen. Riv citronzest på toppen och lägg gärna dit några hela blåbär och ifall du har ett blad citronmeliss.

Servera din snygga blåbärsdessert i portionsglas och njut av en väldigt god avslutning på din middagsbjudning. Mums!

Blåbärsdessert i portionsglas
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar