Mosaik konstcafé på Majorna

-

När jag och Saga skulle ta oss in till Göteborg en tidig eftermiddag, så tänkte jag att det är bra att grunda shoppingrundan med mat i magen. Saga är nyfiken på mat och provar allt nytt som ställs fram. Vi gick förbi Mosaik konstcafé på Majorna som jag läst om, så vi slank in.

Mosaik konstcafé på Majorna

Det är ett kök från mellanöstern, mat som jag inte ätit så mycket av men är nyfiken på. Mycket tack vare Zeina som publicerar mycket gott på sina digitala kanaler och en hel del från mellanöstern.

Jag beställde varsin blandad tallrik för att vi skulle få smaka olika smaker och under tiden vi väntade så passade jag på att fota lite. En charmig liten lokal som andades mellanöstern och influenser från andra länder.

Saga Mosaik konstcafé
Mosaik konstcafé på Majorna
Vacker mosaik på väggarna såklart
Mosaik konstcafé på Majorna

In kom vår mat och det var knappt så vårt bord räckte till. Flera skålar som vi skulle dela på och vi högg in.

Blandad tallrik Mosaik konstcafé

Längst ut till vänster så fick vi varsin skål med Turkisk linssoppa, sen Dollma som är vinbärsdolmar fyllda med ris och grönsaker. Högst upp en skål med silkeslen Hummus. Nedanför en väldigt god Muhammara – en skål med paprika och valnötsröra. Den sista längst till höger är Baba Ganoush som är grillad aubergine och tahini. Till sist en korg med Libabröd som vi använde för att att skopa upp rörorna med.

Ett gott besök och jag blir än mer sugen att prova mera mat från Mellanöstern.

Hitta hit: Mosaik konstcafé

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelJuli 2021
Nästa artikelBlåbärsdessert i portionsglas

Kommentera