Pastagratäng med Dolmio Pasta Bake

-

I min senaste Smakbox som jag fick i början av juni, så fanns det med en burk pastasås. För att enkelt kunna göra en pastagratäng med Dolmio Pasta Bake så behövs inte så många ingredienser och passar ypperligt som snabbt vardagsalternativ. Jag lagade mycket mat när jag ändå höll på, men smidigt med matlådor nu då vi båda har börjat jobba igen.

Pastagratäng med Dolmio Pasta Bake

1 burk Dolmio Pasta Bake
500 g valfri pasta, jag hade Gemelli den här gången
500 g kycklingfärs
Riven ost, jag hade hushållsost hemma
Ev grönsaker till pastagratängen. Jag hade 1/2 zucchini i min ena ugnsform och 1 liten burk majs till min andra ugnsform.
Pastakrydda
Peppar

Koka pasta och stek på kycklingfärsen. Häll av pastan och häll tillbaka i kastrullen. Blanda ner kycklingfärs och hela burken Dolmio Pasta Bake. Rör runt så det blir pastasås runt all pasta. Smaksätt med peppar och även pastakrydda (pastakryddan innehåller salt, så det behövs inget extra salt).

Pastagratäng med Dolmio Pasta Bake
Denna ugnsform toppades med majs och riven ost.

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram två ugnsformar. Ta gärna lite smör i botten och häll sedan hälften av pastablandningen i den ena formen och den andra hälften i den andra formen.

Pastagratäng med Dolmio Pasta Bake
Pastagratäng med Dolmio Pasta Bake

Lägg på hackad zucchini på den ena och majs på den andra. Toppa ugnsformarna med riven ost.

Pastagratäng med Dolmio Pasta Bake
Pastagratäng med Dolmio Pasta Bake

Då det var Daniels sista semestermiddag så firade vi med ett gott vin till vardagsmiddagen. Gott vin funkar alltid och behöver inte tillägnas helgerna endast.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera