Tipset inför nästa tacomiddag går vidare. Från gårdagens hummus till dagens veganska falafelrulle med morotshummus. Jag gillar falafel och gör ibland mina egna, men det är ju också lite omständligt. Desto gladare blev jag när jag hittade falafel gjord på svenska ärtor – det känns som att det måste vara väldigt klimatsmart att använda dem istället.
Ang vegansk kost, jag vet inte ifall ni är öppna för att prova nya smaker, eller om ni sätter armarna i kors och säger att det smakar konstigt? Jag hinner tänka att nya smaker alltid är ”konstiga” i början, men vi vänjer oss. Hur många av er älskade oliver första gången ni smakade? Eller ett glas vin? Eller surströmming för den delen? Men genom att smaka flera gånger så kan en göra nya smakupptäckter.
Den här gången är det vegansk tacos med hjälp av ärtfalafel, morotshummus och andra goda grönsaker. Den här gången valde jag:
Tortillas
Färsk spenat
Morotshummus
Färska tomater
Stekt svamp
Stekt falafel enligt beskrivning på paketet
Toppa gärna med krossade nachos alternativt goda solrosfrön eller liknande. Om ni vill ha den ännu krämigare så finns det både vanlig creme fraiche eller veganskt alternativ. Även riven ost finns i båda alternativen.