Morotshummus

-

Jag gillar olika typer av röror och vill väldigt gärna ha mycket sås när jag ska äta något. Därför blev jag nyfiken då jag läste om morotshummus i senaste Coop-tidningen. Jag passade på att ugnsrosta mina morötter när jag lagade måndagens mat och kunde enkelt mixa ihop min morotshummus senare samma kväll. Hummusen ville jag använda till gårdagens middag sen.

2 hela vitlöksklyftor
500 g morötter
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
0.5 tsk salt
0.5 tsk cayennepeppar
380 g kokta kikärtor, avsköljda (1 frp bruttovikt)
2 msk olivolja
2 tsk sesamolja
0.5 dl pressad citronsaft
3 msk vatten

Sätt ugnen på 225°. Skrubba morötterna och dela på längden. Jag tycker att morötterna smakar mycket mera ifall skalet får sitta kvar, så prova!

Vänd runt i olja på en plåt och krydda med spiskummin, salt och cayennepeppar. Krossa vitlöksklyftorna och lägg på plåten, rosta tills morötterna har fin färg och är mjuka.

Mixa ihop de varma morötterna och vitlökarna med kikärter, olivolja, sesamolja och citronsaft. Späd med vatten till en krämig konsistens och smaka ev av med mer salt.

Morotshummus

Servera till valfri mat där det behövs en röra alternativt till morgondagens falafelmiddag (kommer imorgon alltså).

Morotshummus
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera