Pasta med korv och champinjoner

-

I helgen tog jag fram ett paket korv för att äta korv med bröd. Det var bara jag och Daniel, så det blev tre korvar över. Jag sparade såklart dessa tre korvar för att laga en annan middag igår. Det slutade med ett stort fat pasta med korv och champinjoner. Uppskattad enkel middag och resterna får bli matlåda.

Pasta för fyra personer, jag valde Penne linspasta som jag fick i min senaste Smakbox
1/2 gul lök
3 st Scan klassisk grillkorv
ca 150 g färska champinjoner
1/2 zucchini
1 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
Ev Sriracha eller chili för lite hetta
Soja
Salt och peppar

Färsk spenat i botten på uppläggningsfatet
Riven parmesan på toppen

Sätt igång en pastakastrull. Hacka löken och skär korven i sneda skivor, champinjoner i smala skivor och zucchini i små tärningar. Ta fram en stekpanna och fräs alltihopa. Tillsätt grädde, creme fraiche, ev sriracha eller chili samt soja. Smaksätt med salt och peppar.

Pasta med korv och champinjoner

När pastan är klar, häll av pastavattnet och häll ner pastan i samma stekpanna. Blanda runt så allt blandas. Förbered ett stort fat och lägg gärna färsk spenat i botten. Häll hela stekpannan över spenaten i fatet och toppa sedan med riven parmesan och svartpeppar.

Ställ fram ditt fat fullt med pasta med korv och champinjoner mitt på bordet och låt familjen ta för sig.

Pasta med korv och champinjoner
Pasta med korv och champinjonerMaria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar