Twister som fredagsdrink

-

Jag hittade en ny glassdrink som jag såklart ville testa. Här kommer Twister som fredagsdrink som jag gillade väldigt mycket. Jag har sedan tidigare Piggelin som glassdrink här i bloggen, men här kommer nästa.

Receptet har jag hittat hos Drinkoteket, en utmärkt sida för att hitta nya roliga drinkar.

5 cl Citronvodka (vanlig Vodka fungerar också)
5 cl Ananasjuice
2 cl Citronjuice
2 cl Sockerlag
1 st Jordgubbar

1 st Twister-glass

Börja med att lägga en normalstor jordgubbe i en shaker och muddla den (mosa så att all fruktsaft frigörs). Häll citronvodka, citronjuice, ananasjuice och sockerlag i shakern. Tillsätt is och skaka drinken kall i shakern.

Fyll ett glas med krossad is. Sila upp drinken i glaset genom en finmaskig sil för att få bort jordgubbsbitarna (eller behåll dem – jag tyckte att de var goda, men de ger en något grumligare drink).

Garnera med en hel Twister-glass i glaset.

Twister som fredagsdrink
Twister som fredagsdrink

Såg ett tips om att låta glassen smälta ett par minuter i drinken och sen vispa runt – så ska drinken bli ännu godare. Vill man göra drinken något mer läskande, så kan man toppa den med en skvätt sodavatten eller 7 Up/Sprite.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Föregående artikelMin komposthög
Nästa artikelÄlgfärsbiffar med svampsås

Kommentera