Äpplemos som gå-bort-present

-

Det börjar bli advents- och juletider snart och iom det så kanske det blir lite bjudningar hit och dit. Då en ska gå bort på bjudning så är det ju mysigt att ha med sig en present till värdparet. Och hemmagjorda presenter är väl både roliga att ge bort och kanske ännu roligare att få? Jag gjorde en laddning äpplemos som gå-bort-present tidigare i veckan.

Hemmagjort äpplemos, utan tillsatser och bara såå gott! Enkelt är det också, så testa gärna i helgen. Knyt gärna något fint band runt burken och ifall ni har några snygga etiketter? Så här gjorde jag min äpplemos:

600 g äpplen, valfri sort (eller blandat)
1/2 dl vatten
1 dl socker
1 kanelstång (alternativt kanelpulver)

Skala äpplena och dela dem i klyftor. Skär bort kärnhus och ev skadade delar, och lägg den i en kastrull. Häll på vatten och socker och sätt den på spisen för kokning tillsammans med kanelstången/malen kanel. Inte alltför varm platta, utan hellre att den får stå på lite längre.

Sätt under tiden in ett par glasburkar i ugnen på 100 grader, så de får bli steriliserade. När äpplena kokat klart och är mjuka, så ta bort kanelstången och mixa äpplena till ett mos. Fyll upp dina burkar med det varma äppelmoset och låt det svalna en aning. Julen är räddad då jag äter äpplemos till min julskinka.

Äpplemos som gå-bort-present
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar