Julgodis med Marschoklad

-

Ni som läst mina inlägg senaste dagarna vet att jag ville göra ett julgodis jag läst om. Men då jag köpte puffat ris istället för rice crispies så provade jag ändå. Och så goda de blev! Dock måste jag ju ur rättvisans namn, testa originalreceptet julgodis med Marschoklad också, dvs med rice cripies. Jag gillar också idén med att testa nya smaker, så en stor del av mitt matlagande eller bakande, är att utveckla mitt smak- och kunskapsregister i ämnet.

4 Mars (inte dubbla, utan enkla 51g)
90 g smör
Ca 5 dl rice crispies

Små muffinsformar

Smält ihop smör och delad Mars-choklad på svag värme till en jämn smet. Den blir lite grynig först, men låt stå kvar på värmen och vispa så går den ihop sig. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner rice cripies. Fördela drygt 30 st klickar på ett bakplåtspapper och låt dem stelna alternativt använd små muffinsformar.

Julgodis med Marschoklad
Den gulliga lilla flickan tittar fram och är säkert sugen att prova julgodis med Marschoklad
Julgodis med Marschoklad

Vilka som var godast? Jag uppskattade dem båda fast på olika sätt. De första med puffat ris, där ligger kolan mera utanpå riset. Det puffade riset suger inte åt sig av kolasmeten. Det puffade riset har därför lite struktur kvar, även med kolasmet runt om.

Rice crispies är mera porösa och suger därför åt sig av kolasmeten. Det gör att godiset blir mera en enhet av samma konsistens genom hela godiset.

Testa gärna båda delarna och kommentera vilken ni tyckte var godast.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Föregående artikelÄpplemos som gå-bort-present
Nästa artikelPasta alla norma

Kommentera