Puffat ris med Marschoklad

-

Inte ens två veckor kvar till första advent, det klart att vi måste börja baka julgodis! Jag hade egentligen tänkt göra Marsgodis med rice crispies som jag läst om hos Victoria, men hittade inte rätt utan köpte puffat ris istället. Nåväl, vad är väl en bal på slottet mm, så jag gjorde helt enkelt puffat ris med Marschoklad. Och ja, de var väldigt goda!

Samma ingredienser, samma tillvägagångssätt – bara puffat ris istället för rice crispies. Och ni förstår ju redan att jag kommer att köpa rätt ingredienser nästa gång och göra godisarna igen.

2 Mars (inte dubbla, utan enkla 51g)
45 g smör
2,5 dl puffat ris

Små muffinsformar

Smält ihop smör och delad Mars-choklad på svag värme till en jämn smet. Den blir lite grynig först, men låt stå kvar på värmen och vispa så går den ihop sig. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner puffat ris. Fördela ca 12-14 st klickar på ett bakplåtspapper och låt dem stelna alternativt använd små muffinsformar.

Puffat ris med Marschoklad
Puffat ris med Marschoklad
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar