Vit pizza till middag

-

Det är lite roligt att knåpa ihop pizzatopping så det ska passa till olika tillfällen. Eller bara att hitta topping som håller samma färg. Jag har tidigare gjort både en grön pizza och en röd pizza, så igår fick det bli en mestadels vit pizza till middag.

Med jämna mellanrum så har de olika butikerna extrapris på sina pizzadegar i en skruvförpackning. Och det ju otroligt smidigt att ha en sådan hemma för att använda när andan faller på (eller det är kort om tid för middag).

Denna gång ville jag ha en så vit pizza som möjligt, även om jag inte lyckades få till en helvit pizza. Skinka vill jag helst ha och den är ju rosa, sen kändes det fräscht med majs till fetaosten, så det fick bli små gula prickar också. Men här får ni hela pizzan:

1 förp färdig pizzadeg (eller hemmagjord – det allra godaste!)
Creme fraiche eller Ricotta
1 förp Fetaost, 150 g
1 paket skinka el likn, denna gång hade jag tunnskivat kycklingkött
5-6 champinjoner
2 paket mozzarella
1 liten förp majs
Timjan eller Oregano

Sätt ugnen på 200 grader och bred ut pizzadegen på ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut creme fraiche eller Ricotta som bas i botten. Fortsätt med hackad skinka, skivade champinjoner och majs. Smula fetaost över hela pizzan och skivad mozzarella. Toppa med timjan eller oregano och sätt in i ugnen ca 15-20 min.

Vit pizza till middag
Vit pizza till middag
Vit pizza till middag
Även mina nya snygga tallrikar fick komma med på bild!
Vit pizza till middag

Pizza är gott ibland, och det är roligt att experimentera med olika toppings. Fetaost är en ny ost på pizza som jag gillar oväntat mycket. Så experimentera mera nästa gång du lagar pizza – kanske hittar du en ny favorit?

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelPuffat ris med Marschoklad
Nästa artikelEnzoni som fredagsdrink

Kommentera