Röd pizza till middag

-

I helgen valde jag att göra en röd pizza till middag som var väldigt god! Med röd pizza så menar jag färgen röd i olika ingredienser, inget annat.

Dagen innan så hade jag egentligen en annan middagstanke och förberedde därför ugnsbakade rödbetor. Det är ju såå gott och en riktig höstgrönsak att frossa i. När den första idén inte blev av, så hade jag ett gäng färdiga rödbetor som jag ville göra något av. När jag sedan hade både pizzadeg och getost i kylen, så var saken avgjord.

Då jag ugnsbakade rödbetorna, så ugnsbakade jag även ett par vitlöksklyftor. Det gjorde att jag kunde servera min supergoda vitlökssås till pizzan. Mums!

1 förp. färdig pizzadeg (eller hemmagjord pizzadeg – det är alltid godast!)
Ricottaost, Philadelphiaost eller creme fraiche för en ljus pizza – det funkar såklart (kanske ännu bättre när jag tänker efter) med tomatsås i botten.
Riven ost, jag hade hushållsost denna gång
1 skivad färsk tomat
Salamiskivor
Röd paprika
Ugnsbakade rödbetor
Getost (Chèvre)
Timjan eller oregano
Svartpeppar

Till servering:
Rostad vitlökssås
Sallad

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt. Lägg ut den färdiga pizzadegen med bakplåtspapper under (ibland följer det med ett typ bakplåtspapper i förpackningen). Bred på Ricottaost, Philadelphiaost eller creme fraiche, det du har hemma. Fortsätt med ett lager riven ost.

Lägg sedan på valfri topping. Denna gång valde jag färsk tomat i skivor, salamiskivor, röd paprika i mindre bitar och mina ugnsbakade rödbetor. Ta valfri mängd getost och smula ost över hela pizzan. Toppa sedan med timjan eller oregano och till sist svartpeppar.

Röd pizza till middag

In i ugnen ca 20 min. Under tiden hinner du röra ihop en god vitlökssås och sallad. Duka fint och ät röd pizza till middag. Bli inte förvånad ifall du får gillande kommentarer, här hemma gick den hem hos alla.

Röd pizza till middag
Röd pizza till middag
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera