Lyxa till vardagssalladen

-

Då jag växte upp så fanns det alltid en skål med sallad på bordet. Vi barn var väl inte speciellt intresserade, men den stod alltid där ändå. Ett scenario som jag tänker att många av er känner igen? Både i att salladen stod där men att barnen inte ville ha. Nu är mina barn så stora så de äter salladen ibland, men ett knep är att lyxa till vardagssalladen en aning.

Ett tips är att lägga salladen på ett fat istället för i en djup skål. Dels så är salladen vacker att titta på, men det är också roligare att ta mat där jag ser vad jag tar. Jag använder gärna mitt egna keramikfat och lägger upp fint på det, men det kanske finns något släktfat som egentligen borde användas oftare? Eller om ni tar en sväng på någon Röda Korset eller liknande, så kan jag nästan garantera att ni hittar något snyggt!

Salladsblad
Gurka
Tomater
Någon ost ifall ni gillar (Ex. hushållsost, fetaost eller ädelost)
Blandade frön (Ex solrosfrön, pumpakärnor, melonkärnor, sesamfrön)
Balsamvinäger
Svartpeppar

På salladsfatet häromdagen så hade jag bara vanliga grönsaker. Salladsblad (Tack till min granne Eva), gurka och cocktailtomater. Men för att lyxa till vardagssalladen en aning, så lägger jag gärna på något ost. Här hade jag hittat minimozzarella på kort datum, så den köpte jag direkt. Men annars kan ni skära kuber av hushållsost, fetaost eller ifall ni gillar någon ädelost.

Lyxa till vardagssalladen

Ett annat tips är att strö på rostade frön på toppen. Här är det en blandning av solroskärnor och melonkärnor som jag hittade i skafferiet. De har jag bara rostat lite snabbt i en stekpanna och strött ovanpå grönsakerna. Det går att förbereda och rosta mera frön på helgen – som sedan kan stå lättillgängligt och redo hela veckan.

Som avslutning så ringlade jag balsamvinäger och ett par drag med svartpepparkvarnen. Voila! En riktigt smarrig vardagssallad redo att ställa fram!

Lyxa till vardagssalladen
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera