Gai Pad Prik är en thailändsk kycklingwok som du snabbt svänger ihop efter jobbet. Endast några få ingredienser, så rätten är lätt att laga som en god vardagsmiddag.
Receptet har jag hittat på Köket och kocken Jennie Walldén och i princip bara kopierat. För fyra personer:
500 g kycklinglårfilé (eller vanlig kycklingfilé)
2 klyftor vitlök
2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet)
150 g haricots verts
2 tsk fisksås
2 tsk socker
1 Pak choi
1 limefrukt, i klyftor
Ev Jordnötter
Förbered genom att skära kycklinglårfilé i skivor och bönorna i ca 3 cm bitar. Lägg åt sidan. Finhacka vitlök och stek tillsammans med den röda currypastan i olja i en minut.
Tillsätt kycklingen och stek i några minuter tills den nästan är klar. Lägg i bönor och pak choi, häll på fisksås samt socker och stek i någon minut till under omrörning.
Servera din Gai Pad Prik med jasminris, limeklyftor och jordnötter vid sidan.