Vitlökssås med rostad vitlök

-

När jag lagade ugnsrostad färskpotatis häromdagen, så passade jag på att lägga in ett par vitlöksklyftor (med skalet kvar) i samma form. Då potatisen var klar, så var också vitlöken klar. Dags att svänga ihop en vitlökssås med rostad vitlök.

2 dl creme fraiche
2 rostade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1/2 – 1 tsk honung
Salt och peppar
Lime eller citronsaft

Tryck ut de rostade vitlökarna ur sitt skal och mosa dem mot skärbrädan. Mät upp creme fraiche i en skål och blanda i vitlöksmoset. Smaksätt din vitlökssås med olivolja, honung, salt och peppar. Tryck sedan i lite lime- eller citronsaft – smaka av så det blir lagom. Sen är såsen klar.

Servera gärna din vitlökssås med rostad vitlök tillsammans med ugnsrostad färskpotatis och någon god köttbit. Jag hade min tjälknöl och det passade väldigt bra ihop.

Vitlökssås med rostad vitlök
Ugnsrostad färskpotatis
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera