En julig efterrätt kommer här, en pepparkakscheesecake med hjortron i glas. Så gott, så frågan är ifall det blir en ny tradition här hemma? Enkelt är det också, förbered de olika ingredienserna för sig och när det är dags för servering så lägger du ihop efterrätten i ett snyggt glas. Voila!
Receptet har jag hittat hos Sofia Henriksson och hennes instagram och egentligen bara kopierat. Så här gjorde jag för två glas:
10 pepparkakor
1 dl grädde
100 g färskost
0,5 dl florsocker
0,5 tsk vanlijsocker
2-3 msk karamelliserad mjölk
2-3 tsk hjortronsylt
Flingsalt
Mortla sönder pepparkakorna i en mortel och ställ åt sidan. Vispa grädden fluffig och blanda ner florsocker, vaniljsocker och färskost.
Ta fram fina glas och lägg krossade pepparkakor i botten. Fortsätt med färskostkrämen, karamelliserad mjölk och toppa med hjortronsylt och lite flingsalt. Klart! Servera din pepparkakscheesecake med hjortron i glas till dina gäster och njut av berömmet!

